Бившият английски национал и футболист на Барселона Гари Линекер заяви, че Лео Меси ще е единственото от малкото неща, на които може да се насладим във футбола пред празни трибуни.

„Всеки път, когато го видя да играе, дори и в онези дни, когато не е толкова добър, има моменти, в които си мисля: Но как прави това? Той прави три или четири неща в един мач, които вероятно не съм могъл да направя през цялата си кариера. Меси прави неща, които никой друг не може“, каза Линекер пред BBC.

Бившият голмайстор направи сравнение между аржентинеца и легендарния баскетболист Майкъл Джордън.

„Джордан има много различна личност и е много по-отворен, но Меси може да бъде описан също като икона, чието въздействие и способности надхвърлят спорта. Не е нужно да харесвате баскетбол, за да цените Джордан, както и не трябва да сте футболен фен, за да се насладите на играта на Меси. Подобно на Майкъл, Лео е най-добрият за всички времена“, добави англичанинът.

„Не сме виждали много от него през тези два месеца поради пандемията, но изглежда, че Ла Лига ще се възобнови пред празни трибуни. Няма да е същото без публика. Няма съмнение, че Меси е може би едно от нещата, на които ще се насладим на футбол пред празни трибуни“, заяви Линекер.