Един от най-емблематичните испански футболисти от края на миналото и началото на настоящото хилядолетие – Гайска Мендиета, пристигна днес на специално посещение у нас Легендарният полузащитник на Валенсия ще бъде част от предстоящото изложение (22-23 ноември) Balkan Entertainment and Gaming Exhibition в Inter Expo Center.

Избираният на два пъти за най-добър халф в Шампионската лига испанец отдели време и се срещна с всички свои фенове, следили изявите му през годините най-вече с екипа на Валенсия. Началото на срещата с Мендиета съвпадна със старта на изложението - на 22 ноември, сряда, в 11:00 ч. Освен задължителните снимки с бившия национал на „Ла Фурия“ и множеството автографи, които ще раздаде, са предвидени игри и изненади за всички гости през двата дни.

Легендарният футболист, който плени с отиграванията си цяло едно поколение, има 303 мача и 59 гола за „прилепите“, с които достигна до финала в Шампионската лига в два поредни сезона – 1999/2000 и 2000/2001. С Валенсия Мендиета спечели Купата на Краля (1999) и Суперкупата на Испания (1999). Впоследствие кариерата му премина през Лацио, Барселона и Мидълзбро, с чиято фланелка сложи край на кариерата си. За националния отбор на Испания Гайска записа 40 мача и 8 гола, като участва на Евро 2000 и Мондиал 2002.