Испания продължава да бъде една от най-засегнатите страни в Европа от пандемията причинена от коронавируса. Състоянието на икономическа тревога в държавата принуди Атлетико Мадрид да предприеме действия в клуба, за да защити икономическата си жизнеспособност. Поради тази сложна ситуация и да гарантира бъдещето на клуба, ръководството е взело решение да предостави възможност на служителите си временна заетост.

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Първият тим и треньорският щаб разбират нуждата на клуба и зачитат поставените условия, по които са се съгласили да намалят възнагражденията си със 70%.

Още от самото начало на пандемията клубът прочува възможността за предприемане на мерки, които да минимизират ефекта от тази деликатна ситуация върху заплатите на служителите. Споразумението, постигнато с футболистите на Атлетико Мадрид, ще позволи също така да се добави заплатата на 430 служители в клуба, засегнати от кризата. За да стане това възможно, първият отбор ще даде половината от необходимата сума, а другата част членовете на управителния съвет.