Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг заяви, че вече се наслаждава на новата си роля в отбора и гледа към първия си трофей с екипа на каталунците. Днес Барса играе срещу Реал Сосиедад в 1/2-финал за Суперкупата на Испания.

Де Йонг беше един от най-конвертируемите халфове в цяла Европа в последните две години в Аякс. Каталунците платиха за него 75 милиона евро и го привлякоха през 2019-та година, но първият му сезон беше труден.

Играта му напоследък е все по-видима и ефективна, откакто Роналд Куман го премести по-напред като атакуващ халф. Той вкара два гола и направи две асистенции в последните 8 мача за Барселона, което съвпадна и с период без поражение за отбора.

"В последните няколко мача, в които играх на различна позиция, треньорът ме премести по-напред. Той ме кара да направя повече в атака и сега се чувствам много по-комфортно" заяви Де Йонг.

"В момента се чувствам много добре и отборът също се подобрява. Спечелихме първите си три мача за годината, играта ни става доста по-плавна и гладка. В Барселона имаше много промени през лятото и е нормално стартът да е труден. Да не говорим, че нямаше и нормална лятна подготовка заради коронавируса. Винаги сме знаели, че трябва да бъдем обединени, но след Нова година наистина сме и по-добри", допълва нидерландецът.

Ако Барселона победи Реал Сосиедад, ще играе на финала срещу един измежду Атлетик Билбао и Реал Мадрид, срещащи се в четвъртък. Финалът за Суперкупата е в неделя.