Президентът на испанския шампион Реал Мадрид Флорентино Перес смята, че настоящата ситуация може да наложи големи промени във футбола. Той говори на годишната среща на членовете на клуба и намекна, че създаването на Суперлига на европейските грандове може да бъде решение за бъдещето.

„Трябва да бъдем иновативни, да търсим формули, които да подсигурят, че футболът ще продължи да бъде атрактивен. Настоящият модел има нужда от подсилване и ефектът от пандемията го показва. Има пренасищане и феновете, които са най-важни, страдат. Има последствия за играчите във формата на контузии. Футболната реформа не може да чака. Трябва промяна. Европейските грандове имат милиони фенове и ние не трябва да им обръщаме гръб“, заяви Перес.

„Нищо няма да е същото. Пандемията промени всичко. Направи ни по-уязвими и това включва футбола, който трябва да се адаптира към новото време“, допълни още босът на „белите“.

Перес засиха с похвали наставникът и капитана на тима Зинедин Зидан и Серхио Рамос, като намекна, че клубът няма да прави съществени промени през януари:

„Вярваме в този отбор да довърши сезона така, както е в момента“.