Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес има нова цел за следващото лято. Този път обаче не става въпрос за футболист, а за спорния директор на Ливърпул Майкъл Едуардс, твърди „Sun“. Шефът на „Лос бланкос“ планира сериозно обновяване на състава след края на настоящия сезон и е много важно да има точния човек, който да реализира точните трансфери.

Едуардс е известен като „трансферния гуру“ на Ливърпул. Той започва работа при „червените“ още през 2011 година, а от 2016-а заема длъжността спортен директор. Настоящият му договор с мърсисайдци изтича през следващото лято. Той има основна роля за трансферите на Мохамед Салах, Андрю Робъртсън, Върджил Ван Дайк, Садио Мане и Алисон Бекер през годините.

По-рано през месец август „The Athletic“ написа, че Едуардс вече е съобщил на собствениците на Ливърпул, че възнамерява да напусне следващото лято, когато договорът му изтече. Ако това се окаже истина, то най-вероятно постът му ще бъде зает от Джулиън Уорд, който през декември миналата година бе назначен за помощник спортен директор.