Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес категорично отхвърли вероятността европейският клубен шампион да играе мач от Ла Лига в САЩ. Подобна идея се зароди сред ръководството на испанския футбол, но тя бе посрещната яростно от всички играчи и клубове в страната.

По принцип планът бе, че един от мачовете през настоящия сезон ще се изиграе на американска територия. Идеята беше да се популяризира първенството на още един голям пазар, ала замисълът очаквано бе окачествен като опит за брутална експлоатация на футболистите.

„Ние не възнамеряваме да ходим до Щатите. Не знам кой се интересува от подобна възможност, но определено това не включва нито феновете, нито клубовете. Точно по тази причина сме твърдо против”, недвусмислен беше Перес.

Треньорът на „кралския клуб” Жулен Лопетеги очаквано беше на същото мнение. „Изобщо не искам такова нещо да се случва. То в никакъв случай не подпомага равнопоставеността в шампионата, защото всеки отбор трябва да играе на едни и същи стадиони през целия сезон”, коментира Лопетеги.