Защитникът на Атлетико Мадрид Филипе Луис показа ясно колко е доволен от завръщането на Диего Коста в отбора. Бразилският играч заяви, че Коста в момента е сред тримата най-добри нападатели на планетата.

Диего Коста е най-скъпата покупка в историята на Атлетико

Испанският национал отново ще облече фланелката  на „дюшекчиите”, които се съгласиха да заплатят малко над 57 милиона паунда на Челси за него. Това е клубен рекорд за мадридчани, които обаче ще могат да картотекират таран чак през януари 2018 година.

„Аз съм горд, че клубът осъществи този трансфер”, коментира Луис. „С впечатляващия нов стадион („Уанда Метрополитано” – б.р.) доказваме, че искаме да растем още и още. Искаме да бъдем на върха и да се борим за всички трофеи.”

Коке: Коста трябва да си заслужи титулярното място

„Твърдя, че се гордея, защото клубът вложи страхотни усилия, за да доведе един от тримата най-добри нападатели в света. Където и да е играл Диего, винаги е ставал шампион. Тук той идва да се бори и да преследва нещо голямо, докато същевременно прави всички нас по-добри. Много се радвам, че моят приятел се завърна и ще го приветстваме по най-добрия начин”, завърши Луис.