Барселона представи новото си попълнение Феран Торес на "Камп Ноу", а бившият нападател на Манчестър Сити заяви, че е готов за игра, след като получи травма през октомври.

"Ще бъда готов след по-малко от две седмици", каза 21-годишният испанец, който получи лека фрактура на десния крак по време на миналогодишната кампания в Лигата на нациите.

"Днес е страхотен ден за мен. Играх за двама треньори с корени в Барселона, като Луис Енрике и Пеп Гуардиола, което ми помогна да се адаптирам към ДНК-то на Барса. Очаквам с нетърпение да изпълня указанията на Шави Ернандес", добави Торес.

Нападателят подписа договор до юни 2027 г. с освобождаваща клауза от 1 милиард евро.

Финансовите подробности за сделката не бяха оповестени, но британски и испански медии съобщиха, че Барселона е договорила трансферна такса от около 55 милиона евро, с още 10 милиона евро в бонуси.

Торес се завръща в Испания, след като се присъедини към Сити от Валенсия през август 2020 г. и записа 43 мача за английския отбор във всички състезания, като отбеляза 16 гола.

"Това е мечта. Всички знаем какъв клуб е Барса. Ще дам всичко, което имам в себе си, за да отведа Барса там, където заслужава", каза Торес, който отбеляза 12 гола в 22 срещи за родината си.

"Почти съм във форма и съм готов да играя. Контузията е почти излекувана и скоро ще направя всичко възможно, за да зарадвам нашите привърженици", завърши Торес.

Барселона се принуди да позволи на своя голмайстор за всички времена Лионел Меси да напусне клуба миналата година поради "финансови и структурни пречки" и има дългове от над 1,35 милиарда евро.

Опциите в атака на каталунците бяха допълнително отслабени с оттеглянето на аржентинския нападател Серхио Агуеро на 33-годишна възраст миналия месец поради сърдечно заболяване.