За много от феновете на Барселона представянето на новите екипи повдигна много въпроси. Привържениците на каталунците не протестират за избора на фланелките, а за отсъстващите футболисти, които не позираха с новата фланелка. Всъщност по-голямата част от запалянковците си задават въпроса: Къде са Луис Суарес, Иван Ракитич, Артуро Видал и Усман Дембеле.

Логично капитанът на Барселона Лео Меси първи представи новите екипи, а останалите, които позираха с фланелките бяха Серхио Бускетс, Жерар Пике, Антоан Гризман, Френки де Йонг и Сержи Роберто.

В Испания отбелязват, че футболистите, които представят новата екипировка със сигурност ще продължат да бъдат част от тима, но си зададоха въпроса защо отсъстваха харизматични личности като Луис Суарес и Артуро Видал.

Бъдещето на чилиецът е неясно, след като се заговори за интерес от Интер и Ювентус. Иван Ракитич също е свързван с преминаване в друг тима, докато Барселона търси варианти за размяна на Усман Дембеле с друг голям талант. Преди около месец Луис Суарес сподели, че иска да завърши кариерата си в САЩ, но не е обявил кога. Въпрос, който вече си задават в Испания.