Ако някой се е съмнявал, че Луис Суарес е сред най-великите нападатели не само на нашето време, но и в историята, да помисли пак. Уругваецът наниза своя гол №400 на клубно ниво срещу Хетафе в събота и е един от малкото тарани в света в момента с подобно постижение. 

Всъщност, от все още действащите футболисти единствено Лео Меси, Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович са отбелязали повече на клубно ниво. А ако добавим и попаденията на Канибала за различните формации на Уругвай, сметката му набъбва на 463. 

Логично, най-много попадения Суарес има с екипа на Барселона. За шестте си сезона на "Камп Ноу" той е опъвал мрежата на противника 180 пъти във всички турнири, което му отрежда 5-о място във вечната ранглиста на топреализаторите на каталунците. 

След това той има 111 гола за Аякс, а на трето място на сметката му е Ливърпул, за който е нанизал 82. Той има още 15 попадения за друг холандски тим - Грьонинген, с който за първи път пробива в Европа. А в родния му Насионал от Монтевидео има 12 гола в първия му сезон като професионалист през 2005 г. 

Иначе що се отнася до Барселона, той е много близо до още по-горни позиции в ранглистата на вечните реализатори. Там първи за дълго време със сигурност ще остане Лео Меси, който има 603 гола във всички надпревари, а и със сигурност ще увеличи още с много сметката си. 

Но хората след него са достижими за уругваеца. Втори е Сесар Алварес с 232 гола, трети е Ласло Кубала със 194, четвърти Хосеп Самитиер със 184 и по петите им е Суарес. А ако вкара още пет гола в Европа, ще стане втори и по голове за отбора в евротурнирите, отново единствено зад недостижимия Меси.