Барселона победи Валенсия на "Местая" с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Голът за каталунците отбеляза Роберт Левандовски в 93-та минута, след асистенция на Рафиня. С тази победа каталунците се връщат на първа позиция с 31 точки, докато "прилепите" остават 10-ти с 15 пункта на сметката си.

41 снимки

Още във втората минута Валенсия опита първия си изстрел в мача, но Тер Щеген внимаваше и спаси рутинно. В 13-та минута Ансу Фати бе изведен очи в очи с Мамардашвили, но грузинският страж парира удара на играча на Барселона. Десет минути по-късно Ансу Фати получи сед рикошет в Левандовски и успя да преодолее вратаря, за да открие резултата, но голът бе отменен поради засада.

Френки де Йонг опита удар от разстояние от вратата, но ударът му мина далеч от дясната греда на Мамардашвили и излезна в аут. В 30-та минута Осман Дебмеле намери Фати в наказателното поле, а последният стреля с глава, но не успя да намери целта. В 43-та минута Френки де Йонг си освободи добре пространство и стреля извън наказателното поле, но ударът му бе блокиран и излезна в корнер.

От последвалия ъглов удар Роберт Левандовски бе намерен в пеналтерията и отправи удар с глава, но топката се отби от дясната греда на Мамардашвили. Късмет за Валенсия. В продължението на първата част "прилепите" също имаха възможност да стрелят с глава от корнер, но изстрелът на Габриел Паулиста премина покрай дясната греда на Тер Щеген.

В 50-та минута Самуел Диаш Лино се измъкна от своя пазач в наказателното поле и успя да засече добро подаване, за да открие резултата в полза на Валенсия. Голът бе отменен след разглеждане с ВАР поради игра с ръка в хода на атаката на играч на "прилепите". В следващата атака на Барселона Ансу Фати навлезна в противниковото наказателно поле, но ударът му бе неточен. В 71-та минута играч на Валенсия опита удар от близка дистанция, но Тер Щеген спаси рутинно.

Седем минути преди края топката попадна в краката на Роберт Левандовски, но ударът му от пеналтерията бе слаб и неточен, и топката излезна в аут. В 93-та минута Роберт Левандовски отново показа, че е един от най-добрите в света. Полякът получи подаване в наказателното поле от Рафиня и не остави никакви шансове на вратаря с прекрасно докосване - 1:0 за Барселона.

Стартови състави:л

Валенсия: 25. Гиорги Мамардашвили, 14. Хосе Гая, 24. Ерай Джьомерт, 5. Габриел Паулиста, 2. Тиери Корея, 18. Андре Алмейда, 6. Уго Гиямон, 20. Димитри Фулкие, 16. Диаш Лино, 9. Джъстин Клуиверт, 7. Единсон Кавани

Треньор: Дженаро Гатузо

Барселона: 1. Марк-Андре тер Щеген, 18. Жорди Алба, 24. Ерик Гарсия, 23. Жул Кунде, 28. Алехандро Балде, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг, 8. Педри, 7. Осман Дембеле, 10. Ансу Фати, 9. Роберт Левандовски

Треньор: Шави