Бразилската легенда Роналдо Луиш Назарио де Лима - Феномена направи интересно сравнение между себе си и съименика си Кристиано Роналдо.

Той смята, че нещото, което обединява него и португалеца, е вкарването на голове, но това, което ги разделя - е мотивацията за трениране.

"Първо, ние имаме различни позиции на терена. Също така мислим и по различен начин, докато играем. В момента той има малко по-централна роля в Ювентус. Той има различен начин, по който се движи към вратата, но целта е една и съща", заяви Роналдо пред "La Gazzetta dello Sport".

"Мисля, че много малко играчи поддържат форма като неговата. Не е случайно, че Кристиано на 33 години е в такава форма. Със сигурност мотивацията при него и мен е различна. Аз тренирах, защото трябваше да го правя, докато той го прави за удоволствие", заяви бразилецът.

Кристиано Роналдо е сред футболистите, които имат нелека участ като дете. А след като получава първата си заплата, отправя послание към майка си, което има материална стойност. Петкратният носител на Златната топка заявява на Долорес, че повече няма нужда да работи.

източник: Gulliver/Getty Images

"Ние имаме 9 години разлика в годините. Времето, в което се подвизаваме, също е различно. Не мога да кажа, че при нас бе по-трудно, но ние срещахме различни ситуации и различни играчи", каза още Феномена.

Роналдо е двукратен световен шампион с Бразилия - 1994 и 2002 г., както и носител на "Златната топка" на "Франс футбол" през 1997 г. и 2002 г. Той пристига в Европа през 1994 г. в отбора на ПСВ Айндховен, където играе в два сезона. След това преминава в Барселона (1996/1997 г.), Интер (1997/2000 г.), Реал Мадрид (2002/2007 г.) и Милан (2007/2009 г.), преди да се завърне в родината си - в Коринтианс (2009/2010 г.). 

Той е считан за един от най-великите нападалите в историята. В момента Роналдо е собственик на испанския Реал Валядолид.