Ръководството на испанския клуб Севиля призова Ла Лига да предприеме действия, след като крилото Лукас Окампос беше докосван по задните части докато хвърля тъч от фен в младежка възраст, се казва в позиция на клуба от Андалусия.

Инцидентът се разигра в 32-ата минута на срещата, когато Окампос отиде да вземе топката край страничната линия. Аржентинският футболист веднага информира съдията, че е опипван "неуместно" на юг от кръста, преди да поднови играта. Самата среща се забави с 2-3 минути, след като аржентинският футболист реагира вербално на момчето, докато от публиката не му останаха длъжни.

"Бихме искали да изразим нашето отвращение от инцидента. Лукас Окампос беше обект на неприлично и напълно неуместно действие от страна на фен на домакините. Надяваме се, че ще бъдат взети подходящите мерки, които  присъстват в дисциплинарните правила, за да не се случват такива неща отново. Още повече, че това става до футболния терен. Вече изпратихме протеста си в Ла Лига", се казва в изявление на ръководството на Севиля.

Райо Валекано вече заяви, че инцидентът е „в разрез с техните ценности като футболен клуб и че работят по идентифицирането на фена.

"Tова е изолиран случай и е изцяло отговорност на фена, който го е направил. В момента Райо Валекано работи по установяването му. така че, ако той е притежател на сезонен билет, ще могат да бъдат предприети съответните мерки", пишат от мадридския клуб от квартала Вайекас.

Окампос заяви, че иска Лигата "да се отнесе толкова сериозно към този случай, колкото към расизма". "Запазих спокойствие, защото имам две дъщери. И се надявам това да не им се случва да го виждат в бъдеще", заяви 29-годишният футболист пред телевизия Dazn.