Ансу Фати получи нова травма в събота, след като бе принуден да напусне преждевременно терена по време на двубоя със Селта в Ла Лига, в който каталунците изпуснаха преднина от три чисти гола.

Фати получи контузия на адуктора, която ще бъде огромен удар за новия наставник на Барса Шави Ернандес и националния отбор на Испания, който потвърди по-късно вечерта, че 19-годишният футболист се е оттеглил от състава на „Ла Фурия Роха“. Той бе заменен от нападателя на Еспаньол Раул де Томас. Фати се завърна през септември от сериозна травма на коляното, която го извади от терените за десет месеца. Възстановяването на таланта бе голям плюс за „блаугранас“, като младият нападател отбеляза четири гола в осем мача след завръщането си.

Но той трябваше да напусне игрището в края на първото полувреме на мача на „Балаидос“, където вече бе открил резултата след чудесен изстрел. Отсъствието му ще е удар за Барселона, който се изправя срещу Бенфика на 23 ноември в ключов сблъсък за евентуално класиране на осминафиналите в Шампионска лига. Но докато каталунците ще се надяват Фати да се завърне за мача, той сега ще пропусне световните квалификации на испанците в предстоящата пауза за националните отбори.

Защитникът на Барса Ерик Гарсия също напусна преждевременно терена срещу Селта с проблем в прасеца. Селекционерът на Испания Луис Енрике ще изчака до неделя, за да реши дали и той трябва да бъде заменен. „Ла Фурия Роха“ се изправя срещу Гърция в Атина в четвъртък, преди да приеме Швеция в Севиля три дни по-късно, опит да си осигури директно класиране за Мондиал 2022.