Бащата на Ансу Фати даде шокиращо интервю за COPE в ранните часове на сряда сутринта, твърдейки, че е "ядосан" от липсата на игрово време на сина си, което, според него, е по-малко от дните, когато Лионел Меси е бил наоколо (въпреки че играчът е готов да подобри личния си рекорд за участия в Ла Лига). Фати си е лежал  в леглото по време на споменатото интервю и Relevo съобщава, че той изобщо не е знаел, че това се случва.

Испанското издание продължава, че 20-годишният футболист е разстроен от това, че е бил изложен баща си, тъй като досега се е изявявал в добра светлина пред медиите и в Барса. В резултат на това се смята, че Фати обмисля да пусне изявление, за да се отдели от коментарите на баща си.

Наистина бащата на играча призна по време на интервюто, че "ако зависеше от Фати, той щеше да остане в Барса през следващата година", въпреки слуховете, които го свързваха с преместване от клуба. Испанският национал се бори да възвърне пълната си форма в сезон, опустошен от повтарящи се контузии, и все още не е успял да си проправи път обратно в титулярните 11 на Шави, след като не е отбелязал гол от октомври.