Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас засипа с комплименти капитана на Барселона преди сблъсъка от осминафиналите на Шампионската лига. Футболистът на "сините" заяви, че възрастта на бившия му съотборник в каталунския гранд не от толкова голямо значение, в сравнение с качествата, които притежава. Иниеста е на 33 година и Барселона вече намери негов заместник в лицето на Филипе Коутиньо. 

Барселона вдигна всички за гостуването на Челси

Бразилецът обаче няма право да играе в ШЛ, тъй като вече има записани минути с фланелката на Ливърпул. Затова Ернесто Валверде ще разчита основно на качествата и опита на Иниеста в срещите от турнира.

"Той все още е много добър. Щом притежава такъв талант и класа, може да играе още много години. Разбира се, физическото състояние на футболиста е много важно, особено в днешно време. Когато имаш подобни качества и притежаваш интелигентност, те компенсират липсата на издържливост", каза Фабрегас.

Барселона няма никакво намерение да се разделя с Иниеста

"Той е само три години по-възрастен от мен. Играхме заедно в националния тим на Испания до 21 година. Никога не съм го виждал, като мой идол, защото винаги сме играли заедно. Виждам го като мой съотборник. Той е човек, който много уважавам", допълни футболистът на "сините".