Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Патрис Евра отказа да определи Луис Суарес като „расист”, въпреки че французинът и уругваецът бяха забъркани в изключително грозен скандал, който донесе на нападателя на Ливърпул осем мача наказание и солена глоба,  именно заради расистки обиди.

Въпреки това обаче, Евра сподели, че той е човек който прощава много лесно и се опитва да забрави за случилото се преди девет години.

„Когато се случат подобни проблеми, хората си мислят, че постоянно плачеш. Дори и когато казах, „ще видите какво се е случило в доклада на рефера”, хората продължиха да говорят за това”, коментира той.

„Не мислех за това, дори тогава номинирах Луис Суарес за Играч на сезона. Мога да оценя Суарес на терена и знам какъв човек бе той. Беше трудно, трудно, трудно време. Никога няма да нарека Суарес расист, защото не го познавам лично. Дори когато играхме един срещу друг във финала на Шампионската лига, докато бях в Ювентус, се ръкувах и говорих с него. Аз прощавам наистина много бързо”, каза още Патрис Евра.