Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри за любопитна случка от периода си като треньор във Валенсия. 

54 снимки

Начело на "прилепите" Невил меко казано не се справи на очакваното ниво, записвайки едва 3 победи в 16 мача, преди да бъде освободен от поста. Англичанинът си спомня за двубой с Реал Мадрид, в който мегазвездата Кристиано Роналдо е определил тактическия подход на Валенсия като "позорен". 

"Става дума за равенството 2:2 срещу Реал Мадрид, когато за малко щяхме да спечелим в края на мача. Това беше и последният мач на Рафа Бенитес, преди да бъде освободен от поста", започна бившия десен бек. 

"Помня, че преди срещата оставихме тревата да е доста висока и неполята, за да не може топката да се движи бързо. Надявахме се да противодействаме така на Роналдо и Гарет Бейл". 

"Беше като фермерска поляна. Кристиано дойде преди мача до мен и ми каза, че това е недопустимо и веднага да скъсим тревата. Отвърнах му, че няма как да стане. Не исках той да може да дриблира в онази вечер". 

В онзи двубой все пак Роналдо даде асистенция за гола на Карим Бензема, а Бейл вкара изравнителния гол в края, но срещата определено ще се помни като една от по-добрите в ерата на Гари Невил във Валенсия.