Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкри за любопитна случка от периода си като треньор във Валенсия. 

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Начело на "прилепите" Невил меко казано не се справи на очакваното ниво, записвайки едва 3 победи в 16 мача, преди да бъде освободен от поста. Англичанинът си спомня за двубой с Реал Мадрид, в който мегазвездата Кристиано Роналдо е определил тактическия подход на Валенсия като "позорен". 

"Става дума за равенството 2:2 срещу Реал Мадрид, когато за малко щяхме да спечелим в края на мача. Това беше и последният мач на Рафа Бенитес, преди да бъде освободен от поста", започна бившия десен бек. 

"Помня, че преди срещата оставихме тревата да е доста висока и неполята, за да не може топката да се движи бързо. Надявахме се да противодействаме така на Роналдо и Гарет Бейл". 

"Беше като фермерска поляна. Кристиано дойде преди мача до мен и ми каза, че това е недопустимо и веднага да скъсим тревата. Отвърнах му, че няма как да стане. Не исках той да може да дриблира в онази вечер". 

В онзи двубой все пак Роналдо даде асистенция за гола на Карим Бензема, а Бейл вкара изравнителния гол в края, но срещата определено ще се помни като една от по-добрите в ерата на Гари Невил във Валенсия.