Испанският национал Жерар Пике в четвъртък изненадващо обяви, че слага край на футболната си кариера след предстоящия утре мач на Барселона с Алмерия (от 22:00 часа.)

Журналистката от "Радио КОПЕ" Елена Кондис Едо използва профила си в „Туитър“, за да разкрие истинските причини за решението на Пике.

Според нейната информация, в основата е фактът, че защитникът е бил обиден от президента на каталунците Жоан Лапорта. Друга причина за бомбастичното и неочаквано решение на Жерар Пике е в появилите се проблеми между него и медиите.

 

 

От друга страна известният журналист Фабрицио Романо, който е известен с връзките зад кулисите на редица европейски грандове, разкри, че световният шампион от Мондиал 2010 ще направи голям компромис към клуба, който се намира в тежко финансово състояние.

„Жерар Пике взе решение да прекрати с незабавен ефект през следващата седмица договора си с Барселона. Той ще се откаже от всички суми, които трябва да получи според контракта си до лятото на 2023 г.", пише италианският журналист.

Както е известно, от месец юни насам Жерар Пике присъства в новинарските медии повече с личния си живот, отколкото си изявите си на футболния терен. Тоя се раздели с певицата Шакира след 12-годишна връзка и това вече месеци наред не спира да се коментира в медиите и да излизат различни информации за отношенията между двамата. Освен това защитникът загуби титулярното си място в Барселона.