Барселона всячески се състезава с времето и иска възможно най-скоро на подпише договор със звездата си Лионел Меси. Аржентинецът в момента е свободен агент, след като контрактът му изтече в края на миналия месец.

Основният проблем на каталунците да финализират сделката се оказва финансовия феърплей, макар има и още няколко по-малки пречки, които трябва да се преодолеят. Барселона трябва да намали разходите си за заплати, без значение, че възнаграждението на суперзвездата ще е доста по-малко отпреди.

Данъците

На първо място Меси иска всичко около данъците, които трябва да внася в испанската хазна, да е стриктно дефинирано. В момента се въвеждат някои промени в данъчната система на страната, които могат да засегнат Меси.

Колко ще взима Меси?

Параметрите по договора също са въпрос, който изникна с началото на преговорите. Не е тайна, че Барса не се намира в цветущо финансово състояние и се водят разговори с някои футболисти за намаляване на заплатите им. На база тези разговори ръководството на клуба трябва да реши колко ще може да плаща на Меси.

Гаранции

Освен всичко аржентинецът иска гаранции, че ще получава цялата си заплата по новия контракт, без значение от развитието на пандемията. Той не е склонен да намалява месечното си възнаграждение дори нова вълна от COVID-19 да залее Европа и стадионите да бъдат затворени.

Барса е длъжник

Голяма пречка в преговорите е фактът, че Барса дължи пари на Меси по стария договор. Съветниците на нападателя настояват те да бъдат изплатени, като се добавят към новия контракт. Сумата, която Барселона дължи на голямата си звезда, обаче не е незначителна, а напротив.

Конкурентоспособност

Голямото желание на Меси е Барселона отново да бъде конкурентноспособен и да се бори за спечелването на Шампионска лига. Определено привличането на Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Мемфис Депай е добра новина за десетката.

Въпреки това все още няма нищо сигурно, докато Меси не постави подписа си под новия договор с Барса.