Жоан Лапорта вече официално пое президентския пост в Барселона и поне към момента гарантира бъдещето начело на каталунците на Роналд Куман като наставник на тима. Това е станало ясно от вчерашната среща между двете страни, на която са присъствали още спортният директор на тима Матеу Алемани и техническият шеф Рамон Планес. 

От ръководството са заявили задоволството си от развитието на проекта “Куман” - Барса започна колебливо сезона, но след Нова година се представя на добро ниво и е на второ място в класирането на 4 точки зад Атлетико и на финал за Купата на Краля. Единствено отпадането от ПСЖ в Шампионската лига хвърля лека сянка върху иначе отличното представяне на момчетата на Куман. 

Нидерландецът от своя страна е поставил при разговорите свои условия, съобщава “Ел Мундо Депортиво”. Най-същественото искане на бившия бранител било той да има много по-съществена дума при трансферите на тима, след като през миналата година селекцията се превърна в хаос. 

Исканите от него Ерик Гарсия, който се очаква да се превърне в първото попълнение на Лапорта следващия месец, Мемфис Депай и Джорджиньо Вайналдум не пристигнаха на “Камп Ноу”, но за сметка на това бяха освободени играчи от ранга на Луис Суарес и Артуро Видал, на чийто места не бяха привлечени заместници. Именно подобно неща иска да избегне Куман, който има договор с Барселона до лятото на 2022-а година.