Новият споретен директор на Барселона – Ерик Абидал няма да промени трансферните планове на каталунците, твърди „Mundo Deportivo“. Клубът вече е в изключително напреднала фаза по привличането, както на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, така и на Клеман Ленгле от Севиля. Другият приоритет на „блаугранас“ в момента е Артур Мело, който е договорен с Гремио, но трябва да бъде уточнено дали ще пристигне на „Камп Ноу“ още това лято или ще се присъедини към тима на Ернесто Валверде от 1 юли.

В същото време Абидал ще трябва да намери отбор, на който да бъде преотстъпен Йери Мина при положение, че каталунците си осигурят услугите на Ленгле.

Работата на новия спортен директор на Барселона основно ще бъде фокусирана върху продажбата на играчи като Андре Гомеш, Пако Алкасер, Рафиня Алкантара и Жерар Деулофеу, които не попадат в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон.

Барселона не е изключено също така да се раздели с Лука Дин и Денис Суарес при положение, че в клуба постъпят добри оферти за двамата.