Старши треньорът на Барселона Луис Енрике се пошегува с журналистите по време на пресконференцията преди финала за Купата на Краля срещу Алавес в събота, като заяви, че може отново да се завърне начело на тима за предсезонната подготовка.

Припомняме, че наставникът на каталунците заяви, че напуска поста си след сезона.

Алба: Заслужаваме да спечелим Купата на Краля

“Може и да се върна за предсезонната подготовка на 10 юли и да ви изненадам. Някой може да получи инфаркт, а аз съм млад, защо да не се върна? Според медиите, съм вече възрастен за тази работа, но някои от вас са много самоуверени”, каза Енрике на официалната пресконференция преди финала.

Енрике коментира и факта, че ако Барселона победи Алавес, то това ще бъде трета поредна титла за тима от турнира за Купата на Краля.

“Ще съм доволен не само от този факт, а и това, че ще спечелим титла от толкова голямо значение. Имам възможността да затворя цикъла си в Барселона с още един триумф. Ако играем добре, ще имаме повече опции да победим. Добре сме психически и физически, но трябва да знаем как да играем в мачове като тези. Трябва да сме готови за какъвто и да е сценарий”, допълни испанският наставник.

47-годишният специалист бе категоричен, че победата не е в кърпа вързана, дори и Барса да е фаворит за купата.

“Алавес е страхотен тим и имаха много добър сезон. По време на играта ще опитаме да ги накараме да почувстват липсата им на опит в подобен тип финали”, каза още той.

Барселона и Алавес се изправят един срещу друг “Висенте Калдерон” в събота от 22:30 часа.