Унай Емери призна, че е бил близо до това да стане мениджър на Нюкасъл преди броени месеци. Наставникът на Виляреал бе първи избор на ръководството на “свраките” след смяната на собствеността. Той обаче реши да остане в „жълтата подводница“ и Нюкасъл назначи Еди Хау, след като отпаднаха и още няколко опции пред „джордитата“.

“Проектът на Нюкасъл беше атрактивен - нещо, което да изграждаш, различно от Арсенал, сподели Емери пред “Атлетик”.

„С Арсенал трябваше да събаряш стени, което е трудна работа, а после да градиш наново. При Нюкасъл не беше така. Ставаше дума за изграждане от основите. Различно е, идеята ми харесваше. Но съм благодарен на Виляреал за възможността, която ми даде. Отборът играе в Шампионска лига”, сподели откровено Емери.

“Висшата лига е атрактивно първенство за треньорите. Когато Нюкасъл ми се обади, мислих много за възможността да се върна в Англия. За мен беше източник на гордост и удовлетворение, оценявам го. Нормално е да чуеш предложението, да го обмислиш. Мислих за офертата, говорих с президента на Виляреал Фернандо Ройг. Трябваше обаче и да отчета, че сме в Шампионската лига с Виляреал, средата на сезона е. В крайна сметка реших да остана. Щастлив съм тук”, продължи специалистът.