Елче и Реал Мадрид завършиха 1:1 в късния мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Автори на попаденията бяха Лука Модрич за шампионите и Фидел Чавес от дузпа за домакините.

Това равенство оставя „кралския клуб“ на 2 точки от водача Атлетико Мадрид, който обаче е с два двубоя по-малко.

Елче от своя страна е 15-ти с 16 пункта от 14 срещи.

Схватката стартира в спокоен ритъм. В 13-ата минута Каземиро изведе Марсело, който стреля от въздуха, топката чукна напречната греда и тупна пред голлинията. В 20-ата минута защитата на валенсианци отново се оказа неподготвена. Марко Асенсио изненада стража с удар от 21 метра, при който коженото кълбо срещна горната греда. При добавката Лука Модрич вкара с глава за 0:1.

В 36-ата минута реферът свири странна дузпа за "лос бланкос". След преглеждане на видеоповторение той разбра, че топката не среща ръката на бранител и наказателният удар бе отменен. До края на частта опитите на домакините за атаки бяха плахи.

В началото на второто полувреме Елче получи също дузпа след спречкване в пеналтерията. Арбитърът видя нарушение на Карвахал срещу Бараган и Фидел изпълни безпогрешно от бялата точка в 52-ата минута за 1:1.

В 63-ата Лукас Бойе получи чудесна топка на границата на наказателното поле. Той се засуети, но все пак успя да стреля и топката удари гредата от външната страна.

В 70-ата минута Карвахал се вклини в наказателното поле и излезе очи в очи с Едгар, който направи чудесно спасяване. Минута по-късно защитниците на Елче оставиха Серхио Рамос сам срещу вратаря. Капитанът на Реал обаче не съуспя да преодолее излезлия да скъси дистанцията страж.