Суперкупата на Испания е на линия с финалния мач, а кой може да е по-интригуващ от него? Среща в последния двубой си дават грандовете Реал Мадрид и Барселона в Саудитска Арабия.

Тимът на Карло Анчелоти стигна до успеха в полуфиналните с 5:3 над Атлетико Мадрид, докато Барселона се наложи с 2:0 срещу Осасуна, за да ни гарантират второ издание на Ел Класико в хода на сезона до този момент.

И Анчелоти, и Шави запазиха спокойствие на официалния брифинг преди мача на „Ал Сауд“. Аут за „лос меренгес“ от двубоя ще бъдат Тибо Куртоа, Едер Милитато, Давид Алаба и Лукас Васкес, докато „блаугранас“ ще трябва да се справят без Марк-Андре тер Стеген, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо, Гави и Рафиня. Жоао Кансело пък остава под въпрос поради проблеми в коляното.

Барселона е лидер при спечелените трофеи в този турнир с 14, като първата датира от 1983-а година. Реал Мадрид е втори с 12 купи, а дебютната за столичани е през 1988-а година. Атлетик Билбао е с три.

В историята на надпреварата пък само един път някой от двата отбора на е стигал до последния мач, като през 2005-а във финала Сарагоса надвива Валенсия.

Очаквани състави:

Реал М:  Лунин – Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Валверде, Чуамени, Модрич, Белингам, Родриго, Винисиус

Барселона: Пеня – Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Педри, Де Йонг, Гюндоган, Ямал, Феликс, Левандовски