Светът отново се завърта около Ел Класико. Реал срещу Барса на "Бернабеу" в поредна велика глава от вечната сага между испанските колоси.

Това ще е 4-ти мач между двата тима през сезона. Каталунците вече взеха най-важните битки - първата на "Камп Ноу" в Ла Лига с 5:1 и реванша за Купата на краля в Мадрид с 3:0. Първият полуфинален двубой завърши при 1:1 в Каталуня.

Реал Мадрид - Барселона 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

В класирането разликата между двата тима е 9 точки, като само успех ще задържи "белите" в битката за титлата. 

Реал ще търси реванш за краха през седмицата, но статистиката показва, че Барселона се чувства като завоевател на "Сантиаго Бернабеу" - 10 победи в последните 10 години във всички надпревари.

Осквернителните каталунски голеади на "Бернабеу"

Ето какво ни предлагат най-интересните мачове от 26-ия кръг в Ла Лига:

Реал Мадрид - Барселона

Двата гранда се изправят за нов дуел на "Бернабеу" само 4 дни след рецитала на каталунците в Мадрид за Купата (0:3). След като Барселона лиши Реал от възможността да се бори за трофея, победа за гостите и в този двубой почти сигурно ще откаже мадридчани и от борбата за титлата в местното първенство.

Успех за европейския клубен шампион обаче не само, че ще му вдъхне увереност, че борбата е възможна, но ще скъси дистанцията между двата гиганта.

Реал Мадрид - Барселона 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

Аут за домакините са наказаният Начо и контузеният Маркос Йоренте. Серхио Рамос се завръща в състава на "белите", след като изтърпя наказание срещу Леванте (2:1). Очаква се Сантиаго Солари да не прави много промени по състава, спрямо мача отпреди няколко дни, като трябва да замени само човека под рамката - Тибо Куртоа на мястото на Кейлор Навас.

Кроос, Касемиро и Модрич трябва да оперират зад най-силния в мача за Купата в редиците на Реал - Винисиус, а до него ще са Бензема и Васкес. Солари все пак може да реши да заложи и на Гарет Бейл като дясностоящ нападател.

Реал Мадрид - Барселона 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

За Барса продължават да липсват травмираните Рафиня и Томас Вермален. Артур Мело вече е готов за игра, след тежката си травма отпреди няколко седмици, но и днес няма да бъде рискуван. 

...................................................................................

Битката между Еспаньол и Валядолид е в събота 2 март, от 14:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Срещата между Виляреал и Алавес е в събота 2 март, от 17:15 часа, този двубой да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

...................................................................................

Очаква се след почти 3-месечно лечение на контузия Самюел Умтити да се завърне в игра, заставайки редом до Жерар Пике. Нелсон Семедо впечатли с изявите си в последните мачове и ще запази мястото си по десния фланг. В средата ще бъдат Ракитич, изнесения малко по-напред Серхи Роберто и Серхио Бускетс. Напред - Меси, Суарес и Дембеле.

Реал Мадрид - Барселона 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

До момента са играни общо 241 официални мача във всички турнири, като двата тима имат по 95 успеха, докато 51 от двубоите са завършвали при равенство.

Успех за Барса ще може да изведе каталунците напред след 87 години - 1932 г. При головете - Реал е вкарал 403 гола срещу 398 за Барса.

От 2003-а година насам "лос кулес" са спечелили цели 13 двубоя на "Бернабеу", а от 2004-а - 12 победи от 24 двубоя.

Срещата между Реал Мадрид и Барселона е в събота 2 март, от 21:45 часа, като не ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Мачът между Уеска и Севиля е в събота 2 март, от 19:30 часа, като него ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид ще опита да продължи възхода си и да запише трета поредна победа в шампионата. Преди това "дюшекчиите" отстъпиха на Бетис (0:1) и Реал Мадрид (1:3), което отне от жизнените сили на тима в борбата за титлата с Барселона.

В момента разликата е 7 точки, но само грешки на каталунците ще позволят на Атлети да мечтае.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

Сосиедад показва стабилност, що се отнася до мачовете, които не губи - едва 8 поражения от началото на сезона. Тимът на Иманол Алгуасил реди победа с равенство и равенство с победа, което за момента задържа тима на няколко точки под местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

...................................................................................

Срещата между Ейбар и Селта е неделя 3 март, от 13:00 часа, като не ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Срещата между Бетис и Хетафе е неделя 3 март, от 17:15 часа, като не ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

...................................................................................

За домакините от "Аноета" срещата пропускат няколко важни играчи - Меркеланс, Гросабал, Ияраменди, Родригес и Янузай. Тео Ернандес и Уилиям Хосе се завръщат след наказания. На мястото на Янузай в атака трябва да застане един измежду Хуанми и Микел Оярсабал. 

Раул Навас ще продължи да действа в сърцето на защитата. Мигел Анхел Моя вече е здрав след травма в прасеца.

Реал Сосиедад

източник: Gulliver/Getty Images

За Атлетико контузен е Люка Ернандес, като под въпрос са още Савич, Калинич и Коста. Диего Годин и Хосе Хименес ще продължат да действат като двойка централни бранители, а Хуанфран се очаква да застане на мястото на Сантиаго Ариас отдясно. 

В средата на терена ще действат Саул, Родри, Томас и Коке, а напред - Гризман и вкаралият първия си гол с екипа на тима - Алваро Мората.

Атлетико Мадрид - Виляреал

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата между Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид е в неделя 3 март, от 19:30 часа, като ще можете да я гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Срещата между Валенсия и Атлетик Билбао е неделя 3 март, от 21:45 часа, като не ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Срещата между Леганес и Леванте е в понеделник 4 март, от 22:00 часа, като не ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.