Бившият играч и треньор на Реал Мадрид Хорхе Валдано посъветва ръководните органи на „Сантиаго Бернабеу” да се преориентират и да закупят Килиан Мбапе, за сметка на Неймар.

Валдано предпочита по-младия с шест години Мбапе пред бразилския техничар. Мбапе се присъедини към ПСЖ миналото лято под наем, след което бе активирана клаузата му от 180 милиона евро през това лято, за да остане при парижани.

В понеделник Реал излезе с изявление, което опровергава категорично новината, че „белите” са предложили 275 млн. паунда за Неймар.

„Неймар разполага с много качества, които са изключителни. От маркетингова гледна точка също появяването му с фланелка на Реал ще се отрази положително. Смятам, че Реал има интерес към бразицлеца, но не смятам да има оферти за него или каквито и да било наддавания. Почти невъзможно е да закупиш играч, който се продава толкова скъпо. Предпочитам да вземем Мбапе. Той би бил дългосрочна инвестиция, защото е шест години по-малък, а вече е на топ ниво”, заяви Валдано.

Нападателят на Франция прави феноменална кампания на Мондиал 2018, като досега изигра 4 срещи и отбеляза 3 гола. Мбапе има и една асистенция за 266 минути игра.

„Той вкарва много голове и играе директен футбол. Напомня ми на Роналдо и ще бъде важен играч в следващата декада. Вярвам, че той е добър човек”, продължи с похвалите Хорхе Валдано.

Аржентинецът, който има 85 срещи с екипа на „кралския клуб”, е сигурен, че Реал Мадрид може да пребори Арсенал и Барселона, които също са свързвани с трансфер на Мбапе.