Съботното дерби срещу Атлетико Мадрид, в което Усман Дембеле се оказа решаващата фигура за Барселона, може да се окаже повратна за кариерата на французина. Според вестник „Марка” голът на младока за 1:1 е бил голямата награда за доверието на наставника Ернесто Валверде, който бил единственият, който отказвал да отпише талантливия футболист.

Естествено, 21-годишният играч ще има нужда от нещо много повече, за да прекъсне решително постоянните слухове, които го изпращат в тимове като Арсенал и Ливърпул. Ако техничарят действително е решил да го стори, то той има повече от ключов съюзник в лицето на наставника.

По информация на „Марка” в клуба има „достатъчно много на брой хора, които с радост още утре биха продали Дембеле”. Сред тях обаче със сигурност не попада наставникът на „блаугранас”. Изданието твърди, че Валверде изпитва особена привързаност към младока и все още е много недоволен, че директорите действаха въпреки волята му през лятото и привлякоха против волята му изпълняващия сходни функции Малком.

„Усман разполага с качества, каквито другите играчи нямат”, заяви Валверде след ремито с Атлетико. „Той разполага със самоувереност, може да стреля с двата крака и е ярка личност. Надарен е с много талант и ние просто трябва да съумеем да го измъкнем наяве”, добави специалистът.

Според „Марка” самият треньор все още не е решил дали иска да остане начело на „Камп Ноу” през следващата кампания. Със сигурност обаче Дембеле се надява да опитният наставник да се задържи, а това би значело, че ще има поне един човек, на когото може да се осланя безрезервно.

Още по темата:

Дембеле иска да напусне Барса още през януари

Валверде: Дембеле може много и очакваме повече от него

От Барса отрекоха, че Дембеле настоявал за раздяла