Реал Мадрид планираше да се подсили само с един играч тази зима, но изглежда дори и това няма да се случи. "Белите" очакваха да подпишат само с вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага, но това няма да се случи през януари. 

Стражът беше смятан за сигурно ново попълнение, като дори мина медицински прегледи. Те обаче установиха, че контузията му в крака е по-сериозна от очакваното и може да се наложи операция. 

Ако това се случи, Кепа ще е извън терените до началото на май, което прави привличането му на този етап безсмислено. От лятото той става свободен агент и тогава Реал ще го вземе без трансферна сума. Сега мадридчани бяха готови да извадят 20 млн. евро, каквато беше клаузата за прекратяването на контракта му. 

В същото време, от Атлетик обявиха, че планират да подложат играча си на консервативно лечение с физиотерапия, за да не минава под ножа. Ако то се окаже неуспешно, завръщането му на терена ще се забави още и Световното в Русия ще бъде мираж за младия вратар, който се очакваше да е сред тримата избраници на Жулен Лопетеги за турнира.