Капитанът на Барселона Андрес Иниеста се показа като истински джентълмен след успеха с 3:0 над Реал Мадрид в Ел Класико и отказа да отпише шампиона на Испания в битката за титлата през сезон 2017/2018.

Барса подчини Реал, Меси показа кой е най-добрият

В деня преди Бъдни вечер „блаугранас” направиха най-ярката си заявка за трофея, като съсипаха кръвния враг на неговия „Сантиаго Бернабеу”. Луис Суерес, Лионел Меси от дузпа и Алейш Видал отбелязаха головете, с които разликата между Барса и Реал в първенството стигна 14 пункта (като мадридчани имат мач по-малко).

„Не смятам, че дистанцията в точките рефлектира справедливо разликата в качеството на тези два отбора”, коментира Иниеста след срещата. „Ние уважаваме много Реал Мадрид. Ние знаем, че те са един от най-добрите отбори в света, така че никога не можем да ги отпишем в Ла Лига.”

Високо напрежение между Иско и Зидан

„Има още толкова много мачове да се изиграят, а Реал е доказвал в историята си, че е способен и на невъзможното.”

„Искам да поздравя целия ни тим за страхотната победа. През първото полувреме Реал имаше повече положения от нас. Те играеха по-атакуващо от нас и бяха по-силни.”

„След почивката преобърнахме събитията и се чувствахме много по-комфортно.  През първото полувреме те превърнаха всичко в дуели от типа един срещу един, но нямаше как да поддържат толкова изтощаващ стил през цялото време”, допълни Иниеста.