Още един проблем с контузия в лагера на Реал Мадрид. Резервният вратар Кейлор Навас е с контузия и не се появи на терена в петъчното тренировъчно занимание на отбора на базата "Валдебебас". 

Той използва паузата в първенството, за да мине процедура по екстракция на стволови клетки от тялото му. Костариканецът се реши на тази процедура, за да се предпази от бъдещи травми с експериментално лечение.

Въпреки че операцията не е сериозна, дори напротив, със сигурност го вади от групата за мача с Ейбар през уикенда. Това означава, че дълбоката резерва Кико Касия най-после ще получи възможност да попадне в групата. 

Той досега не просто няма нито едно участие през сезона, но дори не е сядал и на пейката. Въпреки това, сигурно ще му се наложи да почака още, за да играе, защото титулярната позиция е резервирана за Тибо Куртоа. 

Другите, които отпадат за Реал от този мач са Каземиро, Начо и Регилон. В сметките на Сантиаго Солари се завръщат Серхио Рамос, Марсело, Даниел Карвахал и Мариано Диас, които доскоро имаха различни здравословни проблеми.