Реал Мадрид е първият финалист за Суперкупата на Испания, след като победи Валенсия след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията на мача завършиха наравно 1:1, а при ударите от бялата точка с по-здрави нерви се оказаха "кралете" и спечелиха с 4:3. Футболистите на Реал бяха безгрешни, докато Валенсия пропусна на два пъти. Преди това капитанът на Реал - Карим Бензема откри резултата от дузпа в 39-ата минута, Самюел Лино изравни в 46-ата минута. 
 
Двубоят, който се игра на стадион "Крал Фад" в Рияд, беше специален за Карло Анчелоти, за когото мачът бе под №200 начело на Реал. Само трима треньори са водили отбора в повече срещи в историята на столичния клуб: Мигел Муньос (605 мача), Зинедин Зидан (263) и Висенте Дел Боске (246).
Сблъсъкът започна очаквано с по-активна игра на "кралския" клуб, който в 5-ата минута спечели корнер, след който Едер Милитао отправи първия удар в мача, но не намери очертанията на вратата на Мамардашвили. Пет минути след това Валверде пусна страхотен пас в коридор към Родриго, който надбяга бранителите на Валенсия, но шутира неточно. Великолепен индивидуален пробив на Бензема в 14-ата минута отново завърши с удар в аут за радост на "прилепите". Минута по-късно Валверде посрещна избита топка и без забавяне изстреля мощен шут, след който топката мина покрай десния стълб на стража на Валенсия. 

В 19-ата минута и "прилепите" показаха зъби, но Тибо Куртоа спаси удара с глава на Единсон Кавани. Секунди след това Тони Лато потърси дузпа, падайки в наказателното поле. Повторенията обаче показаха, че вратарят на Реал не е извършил нарушение. Половин час след началото на мача Винисиус напомни за бързината си и нахлу отляво, но не успя нито да стреля, нито да подаде към свой съотборник. 

Реал Мадрид поведе в 39-ата минута с гол на Карим Бензема от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу него от Джомерт, след като нападателят се измъкна от бранителя на Валенсия при едно дълго подаване на Едер Милитао. От бялата точка французинът показа железни нерви и технично прати Мамардашвили в обратния ъгъл за 1:0 с шестия си гол в последните 6 срещи на "кралете".

Секунди преди почивката заучено положение на пряк свободен удар остана неразгадано от футболистите на Реал Мадрид и само блестящата намеса на Тибо Куртоа след удар на Кавани не позволи топката да влезе във вратата на "кралете". Впоследствие обаче бе отсъдена и засада.  

Второто полувреме започна шокиращо за тима на Анчелоти, който на почивката пусна в игра Лука Модрич на мястото на Камавинга.  Дълго центриране на Тони Лато прехвърли цялата защита на Реал, а Самюел Лино изскочи пред Лукас Васкес и отблизо засече за 1:1. 

Още две смени бе принуден да направи Карло Анчелоти. В 67-ата минута контузия получи Лукас Васкес и мястото му бе заето от Дани Карвахал, а малко след това Едер Милитао се свлече на земята, след като 15 минути преди това бе ударен тежко с топката в главата. С всяка минута темпото на игра спадаше и нямаше никакви опасности пред двамата вратари. Чак в 88-ата минута Бензема засече с глава хубаво центрирне на Валверде, но топката мина над вратата. В петата минута ва добавеното време мадридчани организираха най-хубавата си атака в мача, която изведе Винисиус очи в очи с вратаря на Валенсия, който обаче спечели двубоя. Две минути след това Мамардашвили спаси и удар от дистанция на Валверде.

Последният съдийски сигнал за края на редовното време дойде при 1:1 и след малка почивка започнаха продълженията. Реал натисна още в началото и не бяха изминали и 120 секунди, когато на стража на Валенсия се наложи отново да се намесва след прецизен удар на Винисиус от границите на наказателното поле. В 101-ата минута шут на резервата Марко Асенсио беше блокиран от бранител на "прилепите". В ответната атака пък Перес нахлу в наказателното поле на Реал, без обаче да успее да нанесе завършващ удар. Минута преди края на първото продължение Тони Кроос затрудни вратаря на Валенсия, но той се справи отлично за пореден път.  

Голям пропуск в началото на второто продължение направи Фран Перес, който получи пас в коридор и надбяга бранителите на Реал, но не успя да преодолее Куртоа. Белгийският страж на Реал показа завиден рефлекс и изби в корнер. От фал в 119-ата минута Марко Асенсио отправи твърде слаб удар, който не затрудни Мамардашвили.  

Реал беше безгрешен при дузпите, като Карим Бензема, Лука Модрич, Тони Кроос и Марко Асенсио не оставиха никакви шансове на Мамардашвили, който блесна с няколко отлични спасявания в редовното време и продълженията. Единсон Кавани, Илаикс Мориба и Уго Гиямон преодоляха Куртоа, но Джомерт прати топката над вратата, а ударът на капитана Хосе Гая бе спасен от вратаря на "кралския" клуб. Така Реал спечели с 4:2 и чака своя противник на финала. Той ще бъде определен утре в другия полуфинал, който противопоставя Барселона и Бетис Севиля.

 

РЕАЛ МАДРИД - ВАЛЕНСИЯ 1:1, 4:3 след дузпи

1:0 Карим Бензема (39-дузпа)

1:1 Самюел Лино (46)
 
Реал Мадрид: 1. Куртоа, 17. Васкес (67 - 2. Карвахал), 3. Милитао (74 - 23.Менди), 22. Рюдигер, 6. Фернандес, 15. Валверде 12. Камавинга (46 - 10. Модрич), 8. Кроос, 21. Родриго (84 - 11. Асенсио), 9. Бензема (К), 20. Винисиус Жуниор
Резерви: 13. Лунин, 7. Азар, 11. Асенсио, 5. Вайехо, 24. Диас, 2. Карвахал, 23. Менди, 10. Модрич, 19. Себайос, 31. Мартин, 26. Лопес Андухар
Треньор Карло Анчелоти
 

Валенсия: 25. Мамардашвили, 2. Корея, 15. Йозкаджар, 24. Джомерт, 14. Гая (К),  4. Муса,  18. Алмейда, 16. Лино, 3. Лато, 7. Кавани, 9. Клуиверт (73 . 19. Дуро)
Резерви: 1. Ерерин, 6. Гиямон, 12. Диакаби, 19. Дуро, 22. Маркуш Андре, 8. Мориба, 33. Москера, 29. Перес, 20. Фулкие, 13. Риверо
Треньор Дженаро Гатузо