Отборът на Барселона постигна трудна победа с 2:1 над Леганес в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения за успеха на каталунците вкара Лионел Меси, като второто бе от дузпа в последната минута на редовното време. За Леганес се разписа Унай Лопес.

Момчетата на Луис Енрике започнаха силно мача и поведоха след едва 4 минути игра. Луис Суарес получи топката отляво, центрира успоредно на голлинията, а Лионел Меси чакаше отдясно и се разписа за 1:0.

В 18-ата минута гостите имаха чудесна възможност да изравнят. Набил ел Зар се озова на добра позиция в наказателното поле, стреля, но Марк-Андре тер Стеген успя да спаси. Малко след това Меси изпита рефлекса на Яго Ерерин. Стражът обаче се справи вещо със ситуацията.

След почивката Рафиня отправи добър удар в 69-ата минута, но не успя да порази мрежата.

Леганес се върна в мача в 71-ата минута. Мачис напредна по левия фланг, върна леко назад към Унай Лопес, който възстанови паритета – 1:1.

Барса все пак стигна до успеха, след като получи право да изпълни дузпа в последната минута на редовото време. Мартин Мантовани извърши фаул срещу Неймар, който нахлу в пеналта отляво, а главният рефер посочи бялата точка.

Меси се нае с изпълнението, като прати топката в долния десен ъгъл на Ерерин. Така бе оформено крайното 2:1.

В класирането Барса е втори с 51 точки, а Леганес е 17-и с 18.