Виляреал спечели с 2:1 срещу Алмерия в домакинството си в 11-ия кръг на Ла Лига. Победното попадение за "жълтата подводница" падна в последната секунда на добавеното време, когато точен бе Никалъс Джаксън, а преди него Баена изравни. Гостите успяха да поведат през първото полувреме с 1:0 с гол на Гонсало Мелеро.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

След почивката Алекс Баена изравни за "жълтите". След попадението той вдигна фланелката си, за да изрази благодарността си към вицепрезидента на клуба Хосе Мануел Янеса, който почина през седмицата.

"Благодаря ти за всичко, Янеса", бе написал футболиста на фланелка под екипа си, но заради това действие получи втори жълт картон и бе изгонен от терена. Дори и с десет души Виляреал стигна до успеха. Тимът се изкачи до седмо място в класиране с равни точки с Атлетик Билбао.

В друг мач от първенството Жирона и Осасуна завършиха миролюбиво 1:1. Енрике Барха даде аванс на баските, но каталунците от Жирона успяха да стигнат до равенството с гол на Давид Лопес в добавеното време на първата част.

Осасуна остава на седмо място в класирането, докато Жирона е 17-и с 9 точки.