Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде получи добри новини от лекарския екип на клуба. Той бе осведомен, че почти сигурно ще може да разчита на Серхио Бускетс, Нелсон Семедо, Денис Суарес и Томас Вермален за предстоящия първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига срещу Рома на „Камп Ноу“.

Най-деликатно е положението със Серхио Бускетс, който има фрактура на десния крак, която получи в осминафиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Челси. Все пак след последната консултация с лекарския екип стана ясно, че халфът се възстановява много добре и се очаква да бъде на разположение на Ернесто Валверде за първия четвъртфинален двубой от Шампионската лига срещу Рома.

Нелсон Семедо се намира в последната фаза на своето възстановяване от контузията в лявото бедро, която получи в мача срещу Жирона на 24 февруари. Португалецът бе предвидено да се възстаноява около пет седмици и прогнозата е, че той ще може да играе срещу Рома.

От своя страна, Денис Суарес вече започна работа с топка и тренира наравно с основната група. Той получи контузия в адуктора на левия крак в мача за Суперкупата на Каталуня срещу Еспаньол. Той ще бъде на разположение на Валверде за двубоя срещу Севиля, а след това и за срещата срещу Рома.

 Томас Вермален получи контузия в левия глезен по време на последния мач срещу Атлетик Билбао, но е уверен, че ще се възстанови без проблеми.

В тренировъчния процес на Барселона взеха участие Серхи Роберто, Алеиш Видал, Пако Алкасер, Карлес Аленя и Йокин Ескиета. Денис Суарес и Нелсон Семедо също тренираха на пълни обороти.