Нападателят на Барселона Усман Дембеле трябва да напусне отбора преди края на януарския трансферен прозорец за доброто и на двете страни, смята един от директорите в клуба Матеу Алемани.

Дембеле, който се присъедини към каталунците през 2017 година от Борусия Дортмунд, до момента не успя да разкрие пълния си потенциал, а сега Барселона рискува да го загуби безплатно в края на сезона, когато изтича настоящият му договор.

Алемани заяви, че клубът вече е съобщил на французина, че "трябва да си тръгне незабавно".

"Започнахме преговори с неговите агенти преди пет месеца. През това време водехме непрестанна комуникация, в която бяхме категорични, че искаме той да остане при нас", каза Матеу Алемани пред клубната телевизия на Барселона.

"Отправихме му различни оферти, работихме много сериозно, направихме достатъчно за него, за да може той да вземе решение за бъдещето си. Остават 11 дни до затварянето на трансферния прозорец и разбираме, че играчът е решил да не подновява договора си, а ние искаме напълно отдадени на Барселона състезатели. За доброто и на двете страни, той трябва да напусне възможно най-скоро", коментира още Алемани.

В социалната мрежа Инстаграм Усман Дебеле написа, че "няма да отговаря на никакъв вид изнудване" от клуба. Нападателят обаче не уточнява дали ще напусне отбора още този месец.

"Четири поредни години слушам неща за мен и мълчах. Но от сега нататък е свършено", написа Дембеле


"Забранявам на всеки да създава впечатление, че не съм отдаден на спортния проект или да ми вменява намерения, които никога не съм имал. Преговаряме и ще оставя агентът ми да се занимава с това", добави французинът.