Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отрече информациите, че ще напусне поста си. Такива слухове се появиха, след като "дюшекчиите" претърпяха две поредни загуби в Шампионската лига и тази вечер ще търсят задължителен успех срещу белгийския Брюж, за да запазят шансове за следваща фаза.

Испанският тим е последен в групата "В" с три точки, колкото имат още Порто и Байер Леверкузен, а Брюж е едноличен лидер с девет. Според медиите в Испания нова загуба от Брюж ще подложи Симеоне на огромен натиск и е възможно той да си тръгне след повече от десетилетие начело на тима.

"Никъде няма да ходя, оставам тук", каза аржентинецът, който изведе Атлетико до две титли в Ла Лига, два финала в Шампионската лига и два триумфа в Лига Европа. 

"Усещането ми е, че имам същата сигурност за поста си, каквато съм чувствал винаги. Онзи ден ме питаха дали виждам себе си някъде другаде и моят отговор беше "не, никъде другаде", каза още Симеоне.

"Ако можех да си представя, че напускам, значи напускам наистина. Тук съм. Винаги съм искал да превърна това, което чувствам и това е причината да остана тук толкова дълго време", обяви старши треньорът.

Той все по-често е критикуван и за решението си да продължава да залага на португалеца Жоао Феликс в атака, въпреки че нападателят няма гол този сезон.

"Всичко лошо, което прави Жоао, аз го правя по-лошо, защото не успявам да му дам това, от което той има нужда, за да разкрие пълния си потенциал. Той не се е променил изобщо, а съотборниците му, с които се конкурира, са по-добри от него. Аз като треньор разбирам това. Жоао е важна част от този клуб и този отбор. Тази кампания той не може да намери пътя към гола и това го фрустрира", каза още Симеоне.

Той сравни предстоящия мач с Брюж с финал и добави, че в играчите му има огромен ентусиазъм заради предстоящия мач, което според него е правилната настройка за срещата.