Антоан Гризман изигра главна роля като плеймейкър в Катар, за да изведе хората на Дидие Дешан до последователни финали на световно първенство. Той предоставяше чудесни възможности на Килиан Мбапе и Оливие Жиру в нападение по време на турнира, записвайки три асистенции, включително зашеметяващо центриране за победния гол срещу Англия на четвъртфиналите.

Гризман беше критикуван за представянето си за Атлетико през първата половина на сезона, тъй като се предполагаше, че не е полагал максимални усилия, но Диего Симеоне никога не е поставял под съмнение приноса му и смята, че след изявите си в Катар е накарал критиците да замълчат.

"Трябва да се върнете назад и да си спомните седем дни преди Световното първенство, как той игра в първия мач за Купата на Краля, който имахме. Той го направи със същата отдаденост, със същия ангажимент. Антоан винаги е искал да бъде тук. Той си върна обичта на феновете. Изключителен играч е, въпреки факта, че много, много хора мислеха друго", сподели Симеоне.

Гризман записа шест гола и осем асистенции в 23 мача за Атлетико този сезон, въпреки че беше принуден да приеме ролята на резерва, преди да подпечата окончателното си завръщане в клуба от Барселона през октомври.