Основният реализатор на Челси в шампионския сезон Диего Коста скоропостижно си тръгва. След конфликт с мениджъра Антонио Конте за испанския национал няма вече място на "Стамфорд Бридж" и поредното доказателство за предстоящата раздяла е факт. 

Според вестник "Дейли Телеграф", головият хищник си е взел сбогом с най-близките в отбора. Той им е обявил, че иска да се раздели с тях преди началото на подготовката, която стартира на 10 юли, защото не бил сигурен, че дотогава ще е в лондонския клуб. 

Коста подписва с Атлетико, няма да играе до януари

По всичко изглежда, че Диего Коста ще се завърне в Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" водят тежки преговори с английския тим, но не могат да си позволят да плащат заплатата на футболиста, която взимаше там. А и не могат да си позволят да платят солидна трансферна сума, затова преговорите ще са тежки. 

Абрамович и Конте нищят бъдещето Коста на специална среща

Но всички страни се очаква да направят отстъпки, за да има сделка. Така още до края на тази седмица се очаква испанският национал да се върне на Иберийския полуостров, особено след като вече се е простил с най-близките си в досегашния си клуб.