Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коста коментира сагата, която се разигра с Антоан Гризман в изминалите месеци. Френското острие бе спрягано за почти сигурно ново попълнение на Барселона, но в крайна сметка до сделка не се стигна, а още по време на Мондиала в Русия Гризман зарадва феновете на „дюшекчиите“ с хубава вест, че остава на „Уанда Метрополитано“.

В тази връзка натурализираният испанец обясни, че е имал усещане, че съотборникът му ще предпочете мадридчани пред каталунците и допълни, че Гризман е послушал сърцето си.

„Разбирах Гризман. Хората критикуват, но когато някой изкара дълги години на едно място, замисля се и за други неща. Обкръжението му вероятно е казало, че има нужда от промяна, както бе с мен. Околните ни казват много неща, но ние обикновено се водим от семейството си. Гризман остана, защото се водеше от сърцето си. От самото начало бях наясно, че иска да остане в Атлетико. Разбира се, че офертата от Барселона е важна. Сещаш се за Меси, за клуба…примамливо е. Атлетико обаче също е голям клуб. Гризман е лидер. Остана, спечелихме Лига Европа, след това Суперкупата на Европа, той ликува с Франция на Мондиала“, обясни Коста.

Антоан Гризман

източник: БГНЕС

„Гризман е момче, което показва чувствата си. Ако беше друг, щеше да си замине. Това е силата на клуба ни. Сърцето на Гризман направи този избор. Наясно сме, че Атлетико може да се бори с всяка оферта“, добави нападателят.

Запитан дали Атлетико трябва да изповядва по офанзивна схема на игра, при все присъствието на Лемар, Гризман и самия него в състава, Коста обясни: „Да, ние се стараем да играем атакуващ футбол, да бележим повече голове. Стабилни сме в защита и това ни вдъхва спокойствие. Естествено, че ме ядосва фактът, че не бележа много голове. Имам нужда. Ако можех да отбележа 20 попадения, бих го направил. Но предпочитам да победим с 1:0 или да направим равен, вместо поражение. Все още липсва пълното разбирателство между средната линия и нападението, но лека-полека ще се случи. Сигурен съм, че ни предстои голяма година“, допълни Коста.

Гризман пое изцяло вината за провала на Атлетико в Шампионската лига