Жерар Деулофеу заяви, че е изключително щастлив от завръщането си в Барселона. Той е пределно амбициран да се докаже, че има място в състава на Ернесто Валверде.

23-годишният футболист е сигурен, че трети шанс няма да получи и сега трябва да се възползва от възможността, която се открива пред него.

„Много съм щастлив, че се завърнах у дома. Нямам търпение да започнат мачовете”, коментира Деулофеу.

„Винаги съм искал да играя за Барселона. Не е лесно да бъдеш част от първия състав на отбора. Сега се намирам в една фаза на възстановяване, след като получих контузия по време на Европейското първенство за младежи. Надявам се съвсем скоро да бъда напълно готов за игра. Вече нямам търпение”, добави 23-годишният футболист.

„Неописуемо да бъдеш редом до толкова големи футболисти. Аз от 9-годишен съм част от Барселона и за мен всеки един ден в клуба е изпълнен с невероятно преживяване. Връщам се с много големи надежди, с много нови сили и знам, че трябва да се възползвам от момента, защото трета възможност няма да има”, продължи юношата на каталунците.

Деулофеу подписа официално с Барселона

„Говорих с Валверде предимно за моето физическо състояние. Много съм доволен, че съм част от проекта на новия треньорски щаб. Аз ще дам всичко от себе си и ще се вложа изцяло в работата, която ни предстои. През последните години се промених много. Когато бях тук, бях все още едно малко наивно дете. Промених се много. Преживях различни неща и натрупах опит, подобрих се в много аспекти и като човек, както на терена, така и извън него. Различен футболист съм и ще го демонстрирам.”

„Искам да помогна на отбора. Трябва всеки ден да работя много здраво. Искам да помогна на Барселона да спечели много трофеи през новия сезон.”

Деулофеу няма търпение да започне с Барса

„Тук съм с моята съпруга и моята дъщеря, която вече е на три месеца и ми дава много сили. За мен е много важно да си бъда у дома”, каза още Жерар Деулофеу.