Френският футболист на Барселона Усман Дембеле се превърна в главен герой през последните дни. Неговото отсъствие от стартовия състав на Барселона в мача от Шампионската лига срещу Интер (2:0) на „Камп Ноу“ предизвика много коментари. Ернесто Валверде предпочете Рафиня и остави Дембеле на резервната скамейка. И не само това, но Дембеле изобщо не се появи в игра. В игра през второто полувреме се появиха Нелсон Семедо, Артуро Видал и Мунир Ел Хадади. Французинът дори не бе сред играчите, които бяха пратените да загряват.

Каква беше причината за това решение? Защо Дембеле не игра нито минута в един от най-важните мачове на Барселона от началото на сезона? Причината трябва да се търси преди няколко дни. Конкретно в мача между Барселона и Севиля на „Камп Ноу“. Реакцията на Дембеле, когато Ернесто Валверде го повика да замени контузилия се Лионел Меси остави белег. Французинът се забави с появяването си в игра 10 минути, в които Барселона игра с човек по-малко на терена. Усман още не беше завързал обувките си, което предизвика гнева на Валверде, но и не само на треньора на Барселона.

Като „наказание“ Ернесто Валверде го остави да седи на скамейката срещу Интер. Урок за Дембеле, който трябва да бъде много по-внимателен и съсредоточен върху това, което се случва, както на терена, така и извън него.