Отборът на Барселона претърпя изключително неприятна загуба от Пари Сен Жермен в първия осминафинал на Шампионската лига. Каталунците изиграха слаб мач и отстъпихас 0:4 на „Парк де Пренс“. Ответната среща е на 8 март от 21.45 часа.

Испанското издание Marca направи топ 10 на едни от най-тежките поражения на каталунците на европейската сцена. От изданието се върнаха назад във времето и подредиха неприятните мачове за Барса така:

1. Загубата от Байерн Мюнхен на полуфиналите на турнира на богатите през сезон 2012/13. Меси и компания не успяват да отбележат гол в нито един от двата мача. И в двете срещи немците се налагат без да допуснат попадение. В първия мач с 4:0, а във втория с 3:0.

ПСЖ постави Барса на колене

2. Суперкупата на Европа през 2007 година Барса губи от Севиля. Севилци са безкомпромисни, като триумфират след класичекото 3:0.

3. За историята остава и финалът за КЕШ срещу Стауа през сезон 1985/86. Румънците вгорчават вечерта на Барселона, след като побеждават испанския гранд с дузпи.

4. Със сигурност сред мрачните спомени на феновете на Барселона е и полуфиналът между каталунците и Валенсия за Шампионската лига през 2000 година. Първата среща се играе на Местая, като „прилепите“ записват комфортен аванс преди реванша – 4:1.

5. През сезон 1997/98 Барселона, воден тогава от Луис ван Гаал, преживява изключително неприятни загуби от Динамо Киев в груповата фаза на Шампионската лига. Украинците подчиняват на два пъти каталунците – с 3:0 и с 4:0.

Великите обрати - Барса трябва да пише нова история

6. Воден от Йохан Кройф Барселона достига финал на Шампионската лига през 1994 година. Испанците се изправят срещу Милан. След четири безответни попадения обаче, „росонерите“ триумфират.

7. Метц също са сред костеливите орехи за Барселона. През 1984 година двата състава се срещат в Купата на носителите на Купи в първия кръг. Каталунците побеждават в първия двубой с 4:2, като гост. В реванша на „Камп Ноу“ французите се поздравяват с успеха след 4:1.

Кошмарната нощ на Лео Меси

8. Победата на Кьолн над Барса. Тя се случва през сезон 1980/81 в турнира за Купата на УЕФА (втори кръг). Испанците взимат крехък аванс след първия сблъсък – 1:0. На „Камп Ноу“ обаче преживяват истинско крушене – падат с 0:4.

9. Хронологично погледнато първата тежка загуба на Барселона в Европа нанася Валенсия. Това се случва през сезон 1962/63, а турнирът е Купата на панаирните градове. „Прилепите“ успяват да победят с 6:2, като другата среща завършва при 1:1.

10. Игран на 3 май 1961 година, финалът за КЕШ между Барселона и Бенфика е един от най-паметните в историята на клуба, но с негативен отпечатък. Барса доминира над съперника си, но в крайна сметка бива победен с 2:3, което остава като болезнена загуба.