Реал Мадрид победи Алавес с 1:0 в мач от 18-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Лукас Васкес в добавеното време на срещата. "Белия балет" игра около 40 минути с човек по-малко, след като Начо бе изгонен с директен червен картон в началото на втората част. Реал Мадрид имаше своите трудности, но успя да спечели драматично срещата, като по този начин и оглави класирането в Ла Лига с 45 точки, колкото има и Жирона, но тимът на Карло Анчелоти е с по-добра голова разлика. Алавес остава на 16-о място с 16 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Първото по-интересно положение бе във втората минута, когато подаване в наказателното поле намери непокрит Федерико Валверде, а той пласира внимателно удар в долния десен ъгъл, но беше отказан от брилянтно спасяване на Сивера.

Реал Мадрид пордължи да натиска своя съперник, а в 38-а минута Валверде отново бе на чиста позиция и пропусна шанс да открие резултата. Уругваецът получи много свободно пространстро около себе си и отправи страхотен удар от далечно разстояние, но вратарят на Алавес отново блесна с прекрасна реакция. Това бе и всичко по-интересно за първата част.

В началото на второто полувреме футболистите на Алавес имаха претенции за дузпа, след като Начо игра с ръка в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи. В 53-а минута Начо направи ужасяващо влизане, за което получи жълт картон. Главният арбитър бе посъветван да прегледа ситуацията чрез системата ВАР, след което той прецени, че трябва да промени решението си и бранителян на Реал Мадрид бе изгонен с директен червен картон.

В 75-а минута Родриго успя да се измъкне от противниковата защита и стреля от наказателно поле, но топката се отклони в последния момент и премина покрай дясната греда, а след това излезе в аут. Десетина минути след това отново Реал Мадрид и Родриго създадоха прекрасен шанс, като бразилецът се промъкна с лекота през защитата и отправи шут от границата на пеналтерията, но Сивера за пореден път блесна със спасяване.

Във втората минута на добавеното време Тони Кроос центрира в наказателното поле от корнер, а Лукас Васкес беше непокрит и забоде прецизен удар с глава в горния ляв ъгъл - 1:0 за Реал Мадрид. Това бе и всичко от срещата, а тимът на Карло Анчелоти спечели драматично трите точки.

Стартови състави:

Алавес: 1. Сивера, 2. Горосабел, 5. Абкар, 16. Рафа Марин, 3. Дуарте, 8. Бланко, 6. Гевара, 18, Гуриди, 11. Риоха, 21. Ребаш, 32. Саму

Реал Мадрид: 25. Кепа, 5. Джуд Белингам, 6. Начо, 8. Тони Кроос, 10. Лука Модрич, 11. Родриго, 15. Федерико Валверде, 17. Лукас Васкес, 20. Фран Гарсия, 21. Браим Диас, 22. Антонио Рюдигер