Лидерът Барселона и Валенсия играят при резултат 1:0 в среща от 24-тия кръг на Ла Лига. В 16-а минута Рафиня успя да открие резултата в полза на "блаугранас". Феран Торес изпусна дузпа в 54-а минута, а в 59-а Роналд Араухо си изкара червен картон. 

29 снимки

Домакините започнаха с очакван натиск, а първият пробив във вратата на гостите не закъсня. След отличен извеждащ пас зад защитата на Валенсия, Рафиня успя да забие топката зад вратаря Мамардашвили за 1:0. 

Две минути по-късно Ансу Фати стреля, но грузинският страж не беше затруднен истински. В 24-а минута Рафиня отново стреля встрани, но натискът на домакините се засилваше. 

В 32-а минута Феран Торес намери малко пространство, за да стреля от около 20 метра, но вратарят успя да спаси. В тези минути обаче Валенсия изобщо не успяваше да задържи топката. 

И все пак отборът на Валенсия намери начин да изненада домакините след добра атака в 34-тата. Тогава включилият се в предни позиции Тиери Корея засече с глава и топката мина в опасна близост до вратата. 

В 37-ата Рафиня се отличи с перфектно центриране към Ансу Фати, който обаче не съумя да засече с глава на 8-9 метра от голлинията. 

Две поредни грешки на футболисти на Барса за малко да доведат до изравняване в 39-ата минута. Тогава Феран, в стремежа си да подаде към другия фланг, така ритна топката, че тя се оказа в наказателното поле на отбора му. Там Тер Стеген не я отигра правилно и тя попадна у Самуел Лино, който веднага шутира, но над гредата.

В началото на втората част на Барса отново натисна и изпусна златен шанс. След разбъркване и удар към вратата на "прилепите" беше отсъдена дузпа след игра с ръка на защитник. Зад топката застана Феран Торес, но той пропусна целта напълно. 

Само 4 минути по-късно нещата станаха доста неприятни за домакините, след като Роналд Араухо си изкара червен картон за фаул в центъра на терена. 

Веднага Ансу Фати беше пожертван за сметка на нов защитник в лицето на Маркос Алонсо. Паралелно с това и Рубен Бараха вкара играч с по-офанзивни функции - Саму Кастийехо. 

Последва по-офанзивна игра на гостите, но пък не се стигаше до кой знае какви положения. За последните десетина минути Барса заигра с трима централни бранители, след като се появи и Ерик Гарсия. 

В 86-ата се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Барса, при която Кесие препъна Фран Перес, но главният съдия не отсъди дузпа, а корнер. Повторенията ясно показаха, че халфът на домакините не играе с топката, но пък и съдиите от ВАР не реагираха.

До края на мача домакините успяха да удържат, за да запишат много важна победа. 

Ето и съставите на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Роберто, Де Йонг, Рафиня, Феран, Фати;

Валенсия: Мамардашвили, Корея, Дженк, Джьомерт, Васкес, Гийямон, Фулкие, Мориба, Алмейда, Лино, Дуро;