Испанският шампион Атлетико Мадрид надигра трудно с 2:1 на своя „Уанда Метрополитано“ гостуващия тим на Кадис в първи двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Жоао Феликс откри за „дюшекчиите“ още в третата, но Алваро Негредо изравни в 45-ата минута. Победният гол бе дело на Родриго де Пол в 68-ата минута.

Домакините завършиха срещата и с човек по-малко, след като директен червен картон си изкара резервата Хавиер Серано в 88-ата минута. Малко преди края на първата част пък системата ВАР отмени червен картон за Рейнилдо Иснард Мандава.

БГНЕС / BGNES
37 снимки

Атлетико откри резултата още с първата си опасна атака в третата минута, когато Жоао Феликс се възползва от грешка на вратаря Херемиас Ледесма, отне топката и хладнокръвно отбеляза за 1:0 покрай него.

Пет минути преди края на първата част домакините останаха в намален състав, след като Рейнилдо извърши груб фаул с бутоните напред и получи директен червен картон. Впоследствие обаче ВАР отсъди, че защитникът заслужава само жълт картон и той остана на терена.

Кадис обаче съумя да изравни в 45-ата минута, когато Алваро Негредо бе изпуснат при едно центриране в наказателното поле, дело на Алфонсо Ешпиньо, и с глава отбеляза във вратата за 1:1.

Гостите имаха нов добър шанс в началото на втората част, когато в 58-ата минута силен шут на Усама Идриси накара вратаря Ян Облак да прави страхотно спасяване.

Десет минути по-късно обаче Атлетико успя отново да излезе напред в резултата. Удар на Анхел Корея бе спасен от вратаря, но топката попадна в Родриго де Пол, който я прати в опразнената врата за 2:1.

Гостите можеха да възстановят равенството в 74-ата минута, когато Облак увисна при едно центриране и позволи на Луис Ернандес да стреля към вратата му, но Хосе Хименес успя да избие топката пред голлинията.

Все пак в 88-ата минута Атлетико остана с човек по-малко, след като младокът Хавиер Серано, който се беше появил пет минути преди това, получи директен червен картон за опасно нарушение в краката на съперник. „Дюшекчиите“ обаче запазиха аванса си и се поздравиха с победата.

С този успех Атлетико временно излезе на третата позиция с 51 точки, с три повече от четвъртия Барселона, който обаче е с два мача по-малко. Кадис остава в опасната зона, на 18-о място, с 24 точки, на една от спасителната зона. В следващия кръг „рохибланкос“ гостуват на Райо Валекано, но преди ще пътуват до Англия, където ще срещнат Манчестър Юнайтед в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. „Жълтата подводница“ пък приема Виляреал в шампионата.