На 26 юли 2010 година бе тъжен ден за феновете на Реал Мадрид. На тази дата преди десет години „Сантяго Бернабеу“ бе изпълнен до краен предел, а една легенда се сбогува с Кралския клуб – Раул Гонзалес Бланко.

Нападателят прекара 16 сезона в клуба, в които изигра 741 мача и все още държи рекорда за най-много изиграни срещи с екипа на Реал Мадрид.

През това време Раул спечели шест титли в Ла лига, три пъти Шампионската лига, две междуконтинентални купи, една Суперкупа на Европа и четири Суперкупи на Испания. Единственото нещо, което не завоюва с екипа на Кралския клуб бе Купата на Краля.

Раул бе един от най-добрите голмайстори в историята на мадридския гранд, като записа името си под 323 попадения във всички турнири. Рекорд, който бе подобрен малко по-късно от Кристиано Роналдо. Португалецът подобри постижението му през октомври 2015 година.

До пристигането на настоящия футболист на Ювентус и Лионел Меси, Раул държеше рекорда и в Шампионската лига за най-много попадения – 66. По същия начин легендата на Реал е част от елитната група на футболисти с най-много мачове в най – комерсиалният европейски клубен турнир 142. Пред него са само бившият му съотборник и добър приятел Икер Касияс (177), Кристиано Роналдо (169) и Шави (151).

Дни след като приключи кариерата си в Реал Мадрид Раул се премести в Германия и облече екипа на Шалке 04. За два сезона в Рур нападателят изигра 98 мача, в които отбеляза 40 попадения. Последните си дни на професионален футболист испанецът прекара в Катар и САЩ. Раул прекрати кариерата си през сезон 2014/15.

В момента легендата на Кралския клуб се завърна в дома си и води младежкият отбор на Реал. Следващият му мач начело на тима е в осминафиналната фаза на Младежката Шампионска лига срещу Ювентус в Нион на 16 август.