Само дни след като Усман Дембеле се зарече, че е твърдо решен да успее като футболист на Барселона, същото стори друг от неговите съотборници, които получават по-рядко шанс за изява – Денис Суарес.

Испанецът бе част от отбора на каталунците, който извъртя 2:2 като гост на Селта Виго в Примера дивисион във вторник вечер. Това беше рядка поява на терена за 24-годишния играч, който засега не успява да убеди треньора Ернесто Валверде.

Дембеле: Няма да си ида само след една година в Барса

През последните няколко трансферни прозореца много се изговори за евентуална продажба на Суарес, ала бившият играч на Манчестър Сити е твърдо решен да пребори мненията за себе си. „Никога няма да се уморя да повтарям, че имам договор за още 2 години. Искам да успея тук и ще го сторя”, закани се Суарес.

„Винаги трябва да ставаш по-добър и да се учиш от грешките си. Ще се боря, така че да играя повече време, а това не е лесно.”

Иниеста обявява раздялата с Барса след финала за Купата

„Винаги се опитвам да показвам какво умея и че заслужавам да играя повече. Обичам да превземам терен и да движа топката напред. Това е моята игра – винаги давам всичко от себе си и поемам рискове. Мечтата ми е да успея в Барселона.”

Въпреки всички трудности Денис Суарес може да се похвали с прилични показатели през този сезон. В своите 23 мача на всички фронтове той е отбелязал 3 гола и е дал 6 асистенции.